Nieuws - Bitcoin ETF geruchten: Is vandaag de dag?

Door Luc Vesters

Bitcoin ETF geruchten: Is vandaag de dag?

Bitcoin (BTC)
ETF
Bitcoin ETF geruchten: Is vandaag de dag?

Speculatie over de mogelijkheid dat de Bitcoin Spot ETF aanvragen van onder andere BlackRock en Grayscale deze vrijdag 5 januari worden goedgekeurd, zorgt voor opwinding en stijgende verwachtingen in de cryptoruimte.

Tenminste voor de bekende crypto journalist Jacquelyn Melinek is het zeker dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) vandaag een beslissing zal nemen.

Ze tweet dat ze "van bronnen heel dicht bij de zaak heeft gehoord dat de Bitcoin spot ETF zal worden goedgekeurd door de SEC voor aanvragen van verschillende bedrijven." En wanneer? Ze "verwachten vrijdag nieuws".

Wat ook aandacht genereerde in de cryptoruimte was een cryptische tweet van de general counsel van Grayscale, waarin Craig Salm schreef dat hij "gewoon een paar formulieren aan het invullen was."

Maar terwijl de helft van crypto Twitter deze uitspraken al ziet als bewijs voor ETF goedkeuring vandaag, is de andere helft sceptischer.

Crypto-expert Eric Balchunas geeft bijvoorbeeld toe dat uitgevende instellingen snel daarna hun definitieve 19b-4 en S-1 formulieren zullen indienen. Dat betekent echter niet dat er al "officiële toezeggingen" zijn.

Ondertussen beschreef Balchunas' collega James Seyffart, een ETF-analist bij Bloomberg, veel van de speculatie rond de aanstaande goedkeuring van 5 januari als veel gedoe om niets. Volgens hem moeten beleggers tussen 8 en 10 januari een besluit van de SEC verwachten.

Ondertussen reageert de cryptomarkt volatiel op de tegenstrijdige nieuwssituatie. Net aan het begin van de week bracht de uitspraak "We verwachten dat de SEC alle aanvragen in januari zal afwijzen" in een rapport van Matrixport de Bitcoin binnen 24 uur met wel 7 procent omlaag. De koers van de Bitcoin is nu 1,5 procent gestegen en wordt op het moment van schrijven verhandeld op 43.842 dollar. Vergeleken met de week ervoor is dit een stijging van 3 procent.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven