Nieuws - Bitcoin daalt onder de 20.000 US dollar

Door Ted Maas

Bitcoin daalt onder de 20.000 US dollar

Bitcoin (BTC)
Wereldeconomie
Bitcoin sell off

Bitcoin valt onder de grens van 20.000 US dollar. Verschillende externe factoren leiden tot de sell-off van de nummer 1.

Na een briljante start in 2023 draait Bitcoin 180 graden om. De meest waardevolle cryptocurrency duikt op het moment van schrijven onder de grens van 20.000. Huidige prijs: $19,977 US dollar/ €18.796.

Externe factoren die de sell-off verklaren

Ten eerste is er de val van Silvergate. De bank was een van de belangrijkste betalingsverwerkers voor de crypto-industrie. Anderzijds zorgen de plannen van de Amerikaanse regering om de vermogenswinstbelasting te verdubbelen voor extra verkoopdruk. Dit geldt overigens ook voor de traditionele financiële markt.

Ook geruchten over een mogelijke liquidatie van 49.000 BTC door de VS zorgen voor extra onzekerheid in de cryptomarkt. Het beveiligingsbedrijf PeckShield signaleerde op Twitter verschillende transacties van Amerikaanse autoriteiten aan de cryptobeurs Coinbase. Het ging om in beslag genomen Bitcoin van de voormalige darknet marktplaats "Silk Road".

Last but not least heeft de gespannen macro-economische situatie waarschijnlijk ook bijgedragen aan de recente sell-off. De inflatie blijft hoog. De centrale banken proberen dit tegen te gaan met renteverhogingen, wat weer zijn effect heeft op alle kapitaalmarkten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven