Nieuws - Bitcoin bereikt nieuw hoogste punt aller tijden op $ 73.000

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoin bereikt nieuw hoogste punt aller tijden op $ 73.000

Bitcoin (BTC)
Koersupdate
Bull run
Bitcoin bereikt nieuw hoogste punt aller tijden op $ 73.000

Kort voor het begin van de handel in de VS breekt de Bitcoinprijs uit en bereikt een nieuwe all-time high. Dit is de toestand van de markt.

De prijs van de toonaangevende cryptocurrency heeft zojuist een nieuwe all-time high bereikt van $ 73.000. In de afgelopen zeven dagen is de BTC-prijs met een piek van 6,36 procent gestegen.

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld tegen een prijs van 71.955 dollar.

De marktkapitalisatie bedraagt 1,4 biljoen dollar. BTC verdedigt daarmee zijn plaats bij de tien meest waardevolle activa ter wereld, vóór zilver en achter Alphabet (Google).

De hele cryptosector boekt ook enorme winsten, wat wordt weerspiegeld in de totale marktkapitalisatie, die momenteel $ 2,72 biljoen bedraagt. De Fear & Greed Index staat op 81: extreme hebzucht.

Voor Peter McCormack, gastheer van de bekende Bitcoin podcast Whatbitcoindid, is de nieuwe all-time high een reden om te vieren:

Een reden voor de prijsuitbraak zou de aanhoudende vraag naar Bitcoin spot ETF's kunnen zijn. Volgens gegevens van Apollo hebben BlackRock en Co. 419.000 BTC voor een totaalbedrag van meer dan 19 miljard dollar uit de markt gehaald sinds het begin van de ETF-handel. Ter vergelijking: per dag komt er slechts 900 BTC bij door mining.

Bitcoin futures open interest staat op het moment van schrijven op $ 36 miljard, volgens gegevens van Coinglass. Met 31 procent is de CME-beurs het populairst bij beleggers - Binance staat op de tweede plaats.

Het valt nog te bezien of de Bitcoinprijs verder noordwaarts zal stijgen. Er zou echter op zijn minst een tijdelijke prijscorrectie kunnen komen als beleggers winsten realiseren.

De huidige prijstrend zet experts uit de industrie ertoe aan om nieuwe voorspellingen te doen. 100.000 tot 300.000 US dollar - een schatting van auteur Robert Kiyosaki - is zeker mogelijk tegen het einde van het jaar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven