Nieuws - Binance.US werkt samen met MoonPay voor fiat stortingen

Door Luc Vesters

Binance.US werkt samen met MoonPay voor fiat stortingen

Binance Coin (BNB)
Tether (ERC-20) (USDT)
Stablecoin
Binance.US werkt samen met MoonPay voor fiat stortingen

Binance.US werkt samen met cryptobetalingsbedrijf MoonPay om gebruikers in staat te stellen fiatstortingen te doen met USDT. Dit maakte de Amerikaanse tak van 's werelds grootste cryptobeurs bekend in een verklaring.

De stablecoin, die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar, fungeert dus als onderliggende waarde om transacties in Amerikaanse dollars uit te voeren. Amerikaanse klanten die fiat op hun rekening willen storten, kunnen dit gebruiken om Amerikaanse dollars om te zetten in USDT en vervolgens cryptocurrencies te kopen, aldus Binance.US.

De cryptobeurs vertrouwt dus op de concurrentie. Haar eigen stablecoin staat op nummer 23 van de top cryptocurrencies met een marktkapitalisatie van slechts drie miljard Amerikaanse dollar. Directe bankstortingen zijn nog steeds onmogelijk. Op 9 juni stopten de bankpartners van Binance.US met fiatstortingen. De reden hiervoor: Een rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission SEC tegen Binance.US.

De twee partijen konden het voorlopig eens worden over een overeenkomst. Maar de bredere rechtszaak zal doorgaan. Naast het verkopen van ongeregistreerde effecten, heeft de SEC Binance.US beschuldigd van het misbruiken van fondsen en liegen tegen toezichthouders.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven