Nieuws - Binance.US probeert invloed van Changpeng "CZ" Zhao te verminderen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Binance.US probeert invloed van Changpeng "CZ" Zhao te verminderen

Exchanges
VS
Binance.US probeert invloed van Changpeng "CZ" Zhao te verminderen

Binance.US is naar verluidt op zoek naar manieren om het meerderheidsbelang van Changpeng Zhao te verkleinen. Dit om de druk van de regelgeving op het bedrijf te verminderen.

Binance.US en eigenaar Changpeng Zhao zijn naar verluidt op zoek naar manieren om zijn belang in de beurs te verminderen. Tegenover nieuwsportaal The Information zei een "persoon bekend met de zaak" dat de CEO van Binance al sinds afgelopen zomer probeert een deel van zijn belang te verkopen.

Binance.US is de Amerikaanse tak van de cryptobeurs. Zhao richtte de Amerikaanse dochteronderneming op in 2019, twee jaar na de lancering van de exchange. Aangezien Zhao een meerderheidsbelang heeft in de Amerikaanse exchange, zou het verminderen van zijn belang het bedrijf in een gunstigere positie kunnen brengen wat betreft de relaties met Amerikaanse toezichthouders.

Het management van Binance.US is van mening dat Zhao's betrokkenheid bij de rechtszaak die onlangs door de Amerikaanse Commodities and Futures Trading Commission (CFTC) is aangespannen, kan verhinderen dat de beurs bepaalde vergunningen krijgt.

In maart 2023 diende de CFTC een aanklacht in tegen de cryptobeurs en Zhao. De aanklachten omvatten onder meer het opzettelijk ontwijken van federale wetten en het exploiteren van een illegale beurs voor derivaten op digitale activa.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven