Nieuws - Binance kan boetes verwachten

Door Ted Maas

Binance kan boetes verwachten

Exchanges
Wet en regelgeving
binance witwassen boetes

Omdat Binance niet op de hoogte was van de "talloze wetten rondom het voorkomen van witwassen", verwacht de cryptobeurs meerdere boetes te krijgen. Binance is bereid deze boetes te betalen en wil zoveel mogelijk meehelpen met de Amerikaanse rechtshandhavingsonderzoeken. Dit meldt de Wall Street Journal.

Volgens Patrick Hillmann, chief strategy officer (CSO) van Binance, is de beurs "te snel gegroeid". Het was zich aanvankelijk niet bewust van de talloze wetten en regels rondom witwassen, het ontduiken van sancties en voorkoming van corruptie, aldus de CSO. De cryptobeurs verwacht daarom boetes. Toch wil het "samenwerken met toezichthouders om te bepalen welke remedies Binance nu moet ondergaan om het goed te maken", voegt Hillmann toe.

Onlangs sanctioneerde de SEC rivaliserende exchange Kraken voor een vermeende overtreding van beurswetten. Kraken stopte toen met zijn stakingdiensten voor Amerikaanse klanten en moest 30 miljoen dollar betalen. Of en hoe hoog de potentiële boete voor Binance zal zijn, valt nog te bezien.

Eerder deze week was de exploitant van de Binance stablecoin, Paxos, het volgende doelwit van de toezichthouders. BUSD brak toen tussentijds af van zijn koppeling aan de Amerikaanse dollar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven