Nieuws - Binance en FTX tekenen 'non-binding LOI' na liquiditeitsproblemen

Door Luc Vesters

Binance en FTX tekenen 'non-binding LOI' na liquiditeitsproblemen

Binance Coin (BNB)
VS
Exchanges
Overeenkomst Binance FTX

Crypto exchange Binance en FTX hebben een non-binding LOI (Letter of Intent) getekend. Een non-binding LOI (Nederlandse vertaling: niet-bindende intentieovereenkomst) wil zeggen dat Binance haar Amerikaanse concurrent FTX kan gaan overnemen, maar Binance de mogelijkheid heeft zich ten alle tijde uit de deal terug kan trekken. Dit zei Binance CEO Changpeng "CZ" Zhao op Twitter. In deze overeenkomst worden de stand van zaken van de gesprekken of onderhandelingen tussen de partijen weergegeven.

De Binance CEO bevestigde de liquiditeitsproblemen van FTX . Hij gaf aan dat de Amerikaanse crypto exchange Zhao om hulp vroeg om "aanzienlijke liquiditeitstekorten" op te lossen. FTX CEO Sam Bankman-Fried noemde het ook een "strategische transactie" tussen de twee beurzen via een tweet. Hij sprak verder zijn dank uit aan Zhao en verzekerde dat alle FTX-klanten veilig zijn.

Na de grote uitgaande bedragen die het gevolg waren van twijfels over de solvabiliteit van FTX, werden opnames van de beurs in de loop van de middag gestopt. Volgens de eerste geruchten zal FTX alleen als Amerikaanse beurs blijven bestaan. Ondertussen verwacht Chanpeng Zhao dat de FTT token zeer volatiel zal zijn. Volgens hem is de overname een "dynamisch proces" dat "in real time wordt geëvalueerd".

Wees ervan bewust dat Binance het recht heeft om zich te allen tijde uit de deal terug te trekken.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven