Nieuws - Binance en de SEC bereiken overeenkomst in de rechtbank

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Binance en de SEC bereiken overeenkomst in de rechtbank

Wet en regelgeving
VS
Binance en de SEC bereiken overeenkomst in de rechtbank

De deal legt BinanceUS uitgebreide openbaarmakingsverplichtingen op, evenals de strikte scheiding van klantenfondsen van het moederbedrijf. De tegoeden worden echter niet bevroren.

Volgens gerechtelijke documenten hebben de Amerikaanse tak van de cryptobeurs Binance en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) overeenstemming bereikt over een deal. Volgens de documenten heeft een rechter in de VS de overeenkomst goedgekeurd, waardoor de activa van klanten worden beschermd en BinanceUS voorlopig kan blijven opereren.

De US Securities and Exchange Commission had eerder geprobeerd om de tegoeden van klanten te bevriezen uit bezorgdheid dat Binance ze zou kunnen overnemen. Binance wist dit echter af te wenden met de recente schikking.

Zoals Binance CEO Changpeng Zhao (CZ) op Twitter uitlegde, vond de rechter de zorgen van de SEC ongegrond. Als onderdeel van de deal verplicht BinanceUS zich om de toegang tot private keys, hardware wallets en webtools voortaan strikt te scheiden van het internationale moederbedrijf. Hiervoor zouden ook volledig nieuwe wallets moeten worden aangemaakt waartoe alleen werknemers van Binance US toegang zouden hebben.

Amerikaanse klanten zouden nog steeds verzekerd zijn van een uitbetaling van hun tegoeden, aldus de verklaring. Deze zijn, samen met "alle gebruikersdeposito's op alle Binance-platforms", altijd veilig geweest, zei CZ op Twitter.

Ondertussen zou de deal wel eens te "belastend" voor Binance kunnen blijken te zijn, aldus ex-SEC medewerker John Reed Stark op Twitter.

Volgens hem zou BinanceUS nu uitgebreide documentatie over gebruikersportefeuilles, overdrachten en bijbehorende financiële dienstverleners moeten openbaren aan de SEC. De SEC krijgt daarmee de facto een "adviserende rol", wat Stark als een duidelijk succes voor de SEC bestempelt.

Bij overtredingen van de opgelegde openbaarmakingsplicht dreigt de cryptobeurs volgens Stark met interventie door het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Ondertussen zal de bredere juridische strijd doorgaan. Naast het verkopen van ongeregistreerde effecten, beschuldigt de SEC BinanceUS van het misbruiken van fondsen en liegen tegen toezichthouders.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven