Nieuws - Dit is hoe de onderhandelingen tussen Binance en de SEC verlopen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Dit is hoe de onderhandelingen tussen Binance en de SEC verlopen

Wet en regelgeving
VS
Dit is hoe de onderhandelingen tussen Binance en de SEC verlopen

Het juridische geschil in de VS tussen Binance en de SEC gaat de volgende ronde in. Dit is de huidige status van de onderhandelingen.

Sinds de rechtszaak door de Securities and Exchange Commission (SEC) vecht de Amerikaanse tak van Binance om te overleven. De cryptobeurs wil koste wat het kost voorkomen dat activa worden bevroren. Voorlopig heeft het handelsplatform een gedeeltelijk succes kunnen boeken. De Amerikaanse rechter Amy Berman Jackson heeft namelijk bevolen dat beide partijen tot een overeenkomst moeten komen. Ook om "aanzienlijke gevolgen" voor de markt af te wenden. De betwistende partijen hebben nu tot 15 juni de tijd om een compromis te vinden.

Uit een rechtbankdocument van 12 juni blijkt dat Binance een dag eerder een zogenaamde "Consent Order" heeft ingediend. Een soort intentieverklaring waarin het handelsplatform een aantal concessies doet aan de SEC. BAM, de houdstermaatschappij achter Binance.US, wil onder andere haar boeken openbaar maken aan de effectentoezichthouder.

Binance.com weigert zijn balans volledige openbaar te maken

Daarnaast heeft Binance Holding Limited (BHL), dat het hoofdplatform Binance.com exploiteert, ermee ingestemd om "bepaalde informatie" over Amerikaanse gebruikers te delen met het bureau. Daarnaast krijgt de SEC een "beperkt inzicht" in de boeken van het bedrijf, aldus de organisatie. De Amerikaanse toezichthouder eist echter een geverifieerde openbaarmaking van de balans van zowel BHL als CEO Changpeng Zhao. Binance is tegen de maatregel. De maatregel is "te breed en ongepast", schrijft de cryptobeurs. Het ontbrak de SEC aan bewijs dat een dergelijke stap zou rechtvaardigen.

BHL wil belangrijke scherven teruggeven aan BAM

Een andere kwestie betreft Binance's key shards. De contractuele partners hadden de private keys van de wallets waarop de tegoeden van de Amerikaanse klanten worden bewaard, opgesplitst en onderling verdeeld. Binance Holding Limited wil nu in totaal vijf "fragmenten" aan BAM overhandigen als onderdeel van het Memorandum of Understanding. Drie daarvan regelen de toegang tot cold en hot Wallets. Twee andere geven toegang tot opgeborgen tegoeden van klanten. BAM stemde er ook mee in dat geen geld van klanten zal worden bewaard op "fysieke apparaten buiten de VS".

Het is in ieder geval een eerste stap die Binance zet richting de SEC. Het feit dat het moederbedrijf de autoriteit slechts een "beperkt inzicht" in de boeken wil geven, zou de onderhandelingen wel eens tot stilstand kunnen brengen. Het is moeilijk voor te stellen dat de SEC van deze eis zal afzien, ook omdat de klok tegen Binance tikt.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven