Nieuws - Binance Coin (BNB): Kunnen de kopers een bodem vormen?

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Binance Coin (BNB): Kunnen de kopers een bodem vormen?

Binance Coin (BNB)
Ontwikkelingen
Binance Coin (BNB):, Kunnen de kopers een bodem te vormen?

Binance Coin (BNB) is er in de afgelopen handelsdagen erin geslaagd om te herstellen en op korte termijn uit te breken uit het gebied van de jaarlijkse dieptepunten.

Ondanks het recente slechte nieuws over het vertrek van meerdere leidinggevenden bij de cryptobeurs Binance, kan de eigen Binance Coin (BNB) zich voorlopig stabiliseren boven het belangrijke steungebied tussen 231 US dollar en 220 US dollar. Aan het begin van de week stont de BNB koers ongeveer zes procentpunten steviger op het huidige niveau van 246 US dollar. Een van de redenen is de aankondiging van de nieuwe tokenverkoop op het Binance Launchpad. Het cryptoanalysebedrijf Arkham Research lanceert op 17 juli zijn ARKM-token exclusief op Binance. Om in aanmerking te komen voor de token-sale, kunnen geïnteresseerde beleggers hun BNB-coins al een paar uur locken voor de Arkham Launchpad-verkoop. In het verleden heeft deze procedure al geleid tot een grotere vraag naar BNB, terwijl tegelijkertijd de druk om te verkopen afgenomen is.

Het valt nog te bezien of de koersbeweging van gisteren van korte duur zal zijn of voor een duurzame koersstabilisatie zal gaan zorgen. Ondanks het recente herstel ziet de grafiek er onzeker uit met kans op mogelijke verdere regelgevingsproblemen voor de cryptobeurs. Vanuit een grafiekperspectief moet de koers van Binance Coin eerst het gele weerstandsgebied rond 254 US-dollar heroveren om het gevaar van een volgende sell-off te voorkomen. Een daling onder het chartniveau van 239 US dollar zou de paarse steunzone rond de lows van de afgelopen weken weer in beeld brengen.

Binance Coin (BNB):, Kunnen de kopers een bodem te vormen?

NBB: Bullish koersdoelen voor de komende weken

Bullish koersdoelen: 254/259 USD, 267 USD, 276/281 USD, 293 USD, 301 USD, 314/317 USD, 338/346 USD

In de afgelopen weken slaagde de kopers erin om voorlopig een volgende sell-off naar het laagste punt van het jaar op USD 220 te voorkomen. Ondanks deze weerstand blijft de NBB-koers handelen in een bearish vlagpatroon. Het gevaar van een verdere sell-off in de komende weken zou alleen worden voorkomen met een dynamische koersstijging boven de meervoudige weerstand bestaande uit de EMA50 (oranje), de supertrend en de bovenste rand van de vlag op 257 US dollar. Als de bulls erin slagen om dit gebied duurzaam te heroveren en de BNB-koers vervolgens ook het horizontale weerstandsniveau op 267 US-dollar kan heroveren, is een volgende beweging in de richting van de groene weerstandszone mogelijk.

Als de Binance Coin vervolgens noordwaarts blijft springen boven de 281 US-dollar, zal er een voorlopige beslissing voor de korte termijn worden genomen op 293 US-dollar. De EMA200 (blauw) loopt momenteel in de buurt van de turquoise zone. Een uitbraak daarboven zou de NBB-koers naar het oude uitbraakpunt op 301 US-dollar moeten brengen. Dit is ook de gouden kans van de huidige herstelbeweging. Een koersbeweging naar het zuiden lijkt vrij waarschijnlijk vanwege de onzekerheid rondom Binance. Als de bulls, in tegenstelling tot de verwachtingen, erin slagen om een dynamisch herstel neer te zetten, is een volgende rally in de richting van de laatste highs rond 317 US dollar mogelijk.

In mei wist de BNB-koers er meerdere keren niet in om te slagen om dit chart level te overwinnen. Alleen als de blauwe weerstandszone duurzaam kan worden doorbroken, zou een stijging in de richting van de jaarlijkse highs tussen 338 US-dollar en 346 US-dollar in aanmerking komen.

NBB: Bearish koersdoelen voor de komende weken

Bearish koersdoelen: 239 USD, 231/220 USD, 211 USD, 197/183 USD, 165 USD, 148/124 USD

Zolang de bears in staat zijn om de koers van de BNB onder de gele resist zone te houden en zo een uitbraak uit de flag af te wenden, moet er op elk moment een koersval worden gepland. Zelfs een daling onder de steun op 239 US-dollar zou de kans op een sell-off richting 231 US-dollar aanzienlijk vergroten.

Dit steunniveau mag niet door de kopers worden. Anders dreigt er van het laagste punt van het jaar op 220 US-dollar een hertest. Als de koers onder de 220 US-dollar komt, dreigt een koersaanval door de mogelijke liquidatie van een positie van 150 miljoen US-dollar in het Venus Lending Protocol.

Als gevolg hiervan zal de Binance Coin waarschijnlijk direct uitbreken naar de volgende doelzone tussen 197 US dollar en 183 US dollar. Hoewel hier een technische tegenreactie kan worden gepland, zou de kans op een correctieverbreding in de komende handelsmaanden aanzienlijk toenemen. Mocht de BNB-koers op de middellange termijn ook het niveau van 165 US-dollar verlaten, dan zou de Binance Coin terug kunnen vallen naar het steungebied tussen 148 US-dollar en 124 US-dollar.

Een blik op de indicatoren

Op de 4-uur grafiek genereerde de RSI indicator onlangs een koopsignaal met een waarde van 69, is het niet ver verwijderd van een overbought zone. Op de daily chart is de RSI ook hersteld naar de neutrale zone tussen 45 en 55. Hoewel de MACD-indicator momenteel een licht koopsignaal laat zien, handelt deze nog steeds onder de 0-lijn. Op de weekly chart laten beide indicatoren ook lichte stabilisatietrends zien, maar blijven ze handelen in bearish territorium.

Disclaimer: De koersschattingen op deze pagina zijn geen koop- of verkoopadviezen. Ze zijn slechts de beoordeling.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven