Nieuws - Biljoenmark wankelt - AI Coins struikelen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Biljoenmark wankelt - AI Coins struikelen

Ontwikkelingen
Exchanges
Biljoenmark wankelt - AI Coins struikelen

Na het besluit van de SEC tegen Kraken glijdt de totale markt in de laatste 24 handelsuren terug naar de biljoengrens.

Donderdagavond kwamen de prijzen op de cryptomarkt meer onder druk te staan. De prijzen van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) corrigeerden binnen een paar handelsuren met ongeveer 5%. Reden hiervan was het besluit van de cryptobeurs Kraken om na overleg met de Security and Exchange Commission (SEC) te stoppen met zijn staking service voor Amerikaanse burgers.

Bitcoin gleed daardoor terug naar het steunniveau rond 21.700 US dollar en sleurde de hele cryptomarkt mee - vooral de AI-sector. De koersen van Fetch.ai (FET), SingularityNET (AGIX) en co. verloren meer dan 20 procent, maar konden zich daarna enigszins stabiliseren.

Als gevolg van de sell-off was de totale marktkapitalisatie ook 40 miljard US dollar lager, maar kan momenteel boven de psychologische grens van één biljoen US dollar blijven.

Tegelijkertijd steeg de dominantie van bitcoin met 0,5 procentpunt tot 43,5 procent, en herstelde daarmee van het 14-daagse dieptepunt.

Kijkend naar de liquidaties van leveraged long posities op de futures- en derivatenmarkt, kan de prijscorrectie als gezond worden gezien. Volgens Coinglass werden in de laatste 24 handelsuren leveraged bets ter waarde van 220 miljoen US dollar geliquideerd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven