Nieuws - Betalingsnetwerk Swift voert succesvolle test uit op Chainlink

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Betalingsnetwerk Swift voert succesvolle test uit op Chainlink

Chainlink (LINK)
Crypto-acceptatie
Betalingsnetwerk Swift voert succesvolle test uit op Chainlink

Swift experimenteert al enige tijd met blockchain. In samenwerking met een aantal financiële instellingen kondigt het betaalnetwerk nu de succesvolle testrun op Chainlink aan.

Betaalnetwerk Swift kondigt de succesvolle test van een blockchainproject aan.

Volgens het bericht heeft het netwerk in samenwerking met financiële instellingen zoals BNP Paribas, BNY Mellon en Citi de getoken overdracht van activa getest.

De samenwerkingspartners vertrouwden op Chainlink als blockchainoplossingen. Met behulp van het onlangs gelanceerde Chainlink Cross-Chain Interoperability Protocol (CCIP) konden ze verbinding maken met het Ethereum Sepolia Network.

Sergey Nazarov, medeoprichter van Chainlink benadrukt het groeiende belang van cross-chain protocollen: "Het is duidelijk dat 's werelds toonaangevende banken verwachten dat de adoptie van digitale activa in de hele banksector zal toenemen, en dat deze adoptie zal plaatsvinden met behulp van meerdere blockchaintechnologieën."

Het Chainlink Cross-Chain Interoperability Protocol is pas sinds half juli live. Het doel van Chainlink is om de interoperabiliteitsstandaard te bepalen in de cryptoruimte.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven