Nieuws - CCIP: Chainlink Crosschain Protocol is live

Door Luc Vesters

CCIP: Chainlink Crosschain Protocol is live

Chainlink (LINK)
Blockchain/Technologie
CCIP: Chainlink Crosschain Protocol is live

Het Chainlink Cross-Chain Interoperability Protocol (CCIP) is live. In eerste instantie werkt het cross-chain netwerk in early access op Avalanche, Ethereum, Optimism en Polygon. Het doel was om cryptospace interoperabel te maken. Ze wilden dat cross-chain exploits tot het verleden zouden behoren, zei Chainlink.

"Net zoals Web2 TCP/IP nodig had om geïsoleerde eilanden van computernetwerken met elkaar te verbinden, heeft Web3 een interoperabiliteitsstandaard nodig om eilanden van blockchainnetwerken met elkaar te verbinden," aldus het bedrijf. Chainlink's claim is om die interoperabiliteitsstandaard te bieden.

LINK wordt op het moment van schrijven verhandeld tegen $7,10, een stijging van iets meer dan 6 procent. De cross-chain tokenoverdracht moet plaatsvinden via zogenaamde Simplified Token Transfers. Het mechanisme wordt wederom bewaakt door het zogenaamde Active Risk Management (ARM) Network en is volgens Chainlink voldoende veilig. Een use case van CCIP is cross-chain lending. Gebruikers kunnen onderpand storten op de ene blockchain en een DeFi-lening afsluiten op een andere blockchain.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven