Nieuws - Betaalpartners nemen afstand van Silvergate

Door Ted Maas

Betaalpartners nemen afstand van Silvergate

Faillissement
Wereldeconomie
LedgerX Coinbase Silvergate

De cryptobank Silvergate vecht momenteel om te overleven. De voormalige betalingspartners LedgerX en Coinbase verlaten het zinkende schip.

De vragen rond de financiële gezondheid van Silvergate hebben momenteel een negatief effect op de cryptokoers. Verschillende partners stoppen hun betalingen met het bedrijf. Onder hen: het aan FTX gelieerde crypto-derivatenplatform LedgerX en, meest recent, handelsplatform Coinbase.

De cryptobeurs omschrijft de exit als een preventieve voorzorgsmaatregel. Het bedrijf uit San Francisco zal transacties, met name die van institutionele klanten, via andere betalingspartners uitvoeren. Welke aanbieders dat concreet zijn, is niet bekend. Mogelijk zal Coinbase, net als LedgerX, ook gebruik gaan maken van Signature Bank.

Hoe dan ook, de strop rondom Silvergate wordt steeds strakker. Gisteren had de bank zijn eigen solvabiliteit in twijfel getrokken in een brief aan de SEC. Kort daarna volgde een verkoop van Silvergate's aandelen. Ten tijde van de brief wordt SI verhandeld op 7,51 US dollar - een grote daling van bijna 45 procent.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven