Nieuws - Beleggingsgigant Fidelity wil uitbreiden naar de metaverse

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Beleggingsgigant Fidelity wil uitbreiden naar de metaverse

Metaverse
Crypto-acceptatie
Beleggingsgigant Fidelity wil uitbreiden naar de metaverse

Financiële dienstverlener Fidelity Investments breidt zijn Web3-structuren uit. Kunnen klanten binnenkort fondsen kopen in de Metaverse?

Fidelity Investments heeft verschillende merkaanvragen ingediend bij het US Patent and Trademark Office (USPTO) om diensten aan te bieden in de Metaverse en andere virtuele werelden. Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling van de Web3 producten en diensten van het bedrijf.

De patentaanvragen omvatten een marktplaats voor niet-fungibele tokens (NFT's), evenals financiële investerings- en cryptohandelsdiensten in de Metaverse.

De plannen van Fidelity werden bevestigd door USPTO-licentiehouder Mike Kondoudis in een tweet:

'In tegenstelling tot sommige andere grote financiële dienstverleners houdt Fidelity Investments zich intensief bezig met digitale activa en het potentieel van Web3.

In de toekomst hoopt het bedrijf een breed scala aan beleggingsdiensten in virtuele werelden te kunnen aanbieden. Inclusief beleggingsfondsen, pensioenfondsen, beleggingsbeheer en financiële planning.

De uitbreidingsplannen van het bedrijf zijn herhaaldelijk onderwerp van kritiek geweest van de Amerikaanse autoriteiten. De firma lanceerde in april 2022 een bitcoin pensioenspaarplan. Na de ondergang van FTX spraken Amerikaanse senatoren hun bezorgdheid uit.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven