Nieuws - Amerikaanse senatoren waarschuwen Fidelity voor Bitcoin-pensioenplan

Door Ted Maas

Amerikaanse senatoren waarschuwen Fidelity voor Bitcoin-pensioenplan

Bitcoin (BTC)
FTX
Wet en regelgeving
Amerikaanse senatoren waarschuwen Fidelity voor Bitcoin-pensioenplan

Na de ondergang van cryptobeurs FTX, waarschuwen Amerikaanse senatoren investeringsgigant Fidelity Investments om geen Bitcoin meer aan te bieden aan zijn klanten. Dit staat in een ondertekend document van de Amerikaanse Senaat.

De drijvende krachten achter de brief zijn (naar verluidt) bekende bitcoin-tegenstanders Elizabeth Warren, Tina Smith en Richard Durbin. In de brief staat: "We dringen er nogmaals bij Fidelity Investments op aan om haar beslissing te heroverwegen om 401(k) plan sponsors toe te staan deelnemers bloot te stellen aan Bitcoin”.

Met de ineenstorting van FTX als aanleiding, leidt het argument ertoe dat de "digitale activa-industrie een ernstig probleem heeft ... De sector is vol charismatische wunderkinds, opportunistische oplichters en zelfbenoemde beleggingsadviseurs die financiële producten promoten met weinig tot geen transparantie," gaat de brief verder.

Pas eind april lanceerde Fidelity zijn pensioenspaarplan, ook toen was het Amerikaanse ministerie van Arbeid bezorgd. Elizabeth Warren, is al langere tijd kritisch op cryptocurrency, maar krijgt tot op heden weinig gehoor in de senaat.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven