Nieuws - Banken, landen en ETF's bezitten 15 procent van alle Bitcoin

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Banken, landen en ETF's bezitten 15 procent van alle Bitcoin

Bitcoin (BTC)
ETF
Banken, landen en ETF's bezitten 15 procent van alle Bitcoin

In een nieuw rapport concludeert vermogensbeheerder VanEck dat banken, landen en ETF's 15 procent van alle Bitcoin in handen hebben.

De Amerikaanse vermogensbeheerder VanEck heeft een nieuw rapport gepubliceerd over Bitcoin, dat bedoeld is om beleggers bekend te maken met de cryptocurrency als investering.

In het rapport stellen de auteurs dat institutionele beleggers momenteel 175 miljard dollar aan Bitcoin bezitten. Hieronder vallen nationale staten, banken, ETF-emittenten en publieke en private bedrijven.

Met een huidige Bitcoin marktkapitalisatie van 1,17 biljoen dollar, geeft dit de grote spelers een aandeel van ongeveer 15 procent van de totale hoeveelheid Bitcoin in omloop.

Voor VanEck is dit een argument om in de cryptocurrency te investeren. De auteurs schrijven:

"In de beginjaren werd Bitcoin vooral gebruikt door een kleine groep tech-enthousiastelingen. Het was moeilijk en omslachtig te verkrijgen, er waren weinig use cases en weinig handelaren accepteerden het als betaalmiddel."

In het afgelopen jaar is de acceptatie van Bitcoin dan "aanzienlijk toegenomen nu [de cryptocurrency] meer mainstream wordt." Vandaag de dag "accepteren handelaren en bedrijven Bitcoin meer dan ooit als betaalmiddel en is de infrastructuur" uitgebreid.

Dankzij de ontwikkeling van gebruiksvriendelijke wallets, exchanges en marktplaatsen zijn "de technische belemmeringen die in de beginjaren van Bitcoin bestonden, weggenomen."

De publicatie van het rapport komt op een gedenkwaardig moment. Op 1 mei noteerden de BTC ETF's van Grayscale, BlackRock, Fidelity en Co. een record uitstroom. Op die dag stroomde $ 564 miljoen weg.

JPMorgan is ook minder bullish dan VanEck. De Amerikaanse bank ziet moeilijke tijden aankomen voor crypto. De reden: er is een gebrek aan "positieve katalysatoren en het momentum van de retailhandel" is aan het afnemen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven