Nieuws - Avalanche: Waarom de AVAX koers momenteel stijgt

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Avalanche: Waarom de AVAX koers momenteel stijgt

Avalanche (AVAX)
Altcoins
Ontwikkelingen
Investeren
Avalanche: Waarom de AVAX koers momenteel stijgt

De prijs van de altcoin Avalanche (AVAX) heeft de afgelopen handelsdagen merkbaar herstel laten zien en heeft zich voorlopig ver verwijderd van het jaarlijkse dieptepunt.

Met bijna een stijging van vijf procent heeft het Layer1-ecosysteem Avalanche (AVAX) zich in de afgelopen 24 uur naar de top presteerders onder de 100 grootste cryptocurrencies geschoven.

Na een aanzienlijke prijscorrectie van 94 procent vanaf zijn all-time high lijkt de AVAX koers in de afgelopen weken een bodem te hebben gevonden. De recente lancering van dApp Stars Arena droeg bij aan een opmerkelijke prijsstijging. Als gevolg daarvan is Avalanche de afgelopen drie handelsdagen met meer dan 13 procent gestegen.

Met de huidige prijs van $10,63 beweegt de AVAX prijs zich steeds verder weg van het jaarlijkse dieptepunt van $8,62.

Om de bullish trendomkeer te bevestigen, moet de AVAX prijs op korte termijn een prijsniveau tussen $10,70 en $10,87 bereiken.

Vervolgens neemt de kans op een vervolg naar $12,28 toe. Hier bevindt zich de weerstandslijn vanaf medio augustus.

Als dit gebied ook dynamisch kan worden overwonnen, is de kans groot dat het herstel zich uitbreidt naar de weerstandszone tussen $13,63 en $13,93.

Als Avalanche zich hier nestelt en dit gebied op middellange termijn overwint, komt de zone rond het laatste historische hoogtepunt van juli 2023 op $15,19 weer in beeld. Hier bevindt zich ook het Golden Pocket van de volledige prijsbeweging uit 2023.

Winstnemingen moeten op dit punt worden gepland. Pas als de koperszijde erin slaagt om dit gebied in de komende maanden duurzaam naar boven te doorbreken, opent zich verder herstelpotentieel naar de weerstandszone rond $17,12. Voorlopig dient dit prijsniveau als het maximale bullish doel.

Als de AVAX prijs echter niet slaagt in het doorbreken van het huidige weerstandsgebied, of uiterlijk bij de weerstandslijn op $10,28, zal AVAX terugvallen, en moet een hersteltest van het laatste uitbraakgebied rond $9,76 worden verwacht. Als Avalanche zich hier niet stabiliseert, kan de correctie zich verder uitbreiden naar het maandelijkse dieptepunt van $9,11.

In het geval van hernieuwde zwakte in de Bitcoin prijs en vervolgens op de gehele cryptomarkt, kan een hersteltest van het jaarlijkse dieptepunt op $8,62 niet worden uitgesloten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven