Nieuws - Nieuwe social media dApp geeft Avalanche Coin (AVAX) een boost

Door Luc Vesters

Nieuwe social media dApp geeft Avalanche Coin (AVAX) een boost

Avalanche (AVAX)
Web 3.0
Nieuwe social media dApp geeft Avalanche Coin (AVAX) een boost

De gedecentraliseerde sociale media applicatie Stars Arena verhoogt de activiteit op het Avalanche blockchain netwerk. En daarmee stijgt de prijs van AVAX: 11 procent in zeven dagen, waarvan 4 procent in de afgelopen 24 uur.

Volgens gegevens van blockchain explorer Snowtrace zijn de transacties op de Avalanche blockchain C-Chain onlangs aanzienlijk toegenomen. Van 195.000 transacties per dag op 1 oktober naar 576.000 dagelijkse transacties gisteren, 4 oktober.

De Stars Arena applicatie is ook snel gegroeid. Het platform heeft 10.000 actieve wallets en een handelsvolume van vijf miljoen US dollar. Gisteren telde de applicatie ook 250.000 transacties op één dag. Volgens gegevens van DefiLlama heeft Stars Arena vandaag de grens van 1 miljoen dollar Total Value Locked (TVL) doorbroken.

Concurrent voor Friend.tech?

Net als bij Friend.tech kunnen gebruikers van Stars Arena hun X-accounts (voorheen Twitter) koppelen aan het platform. Tegen betaling (in AVAX) krijgen ze toegang tot privé chatgroepen en exclusieve content. In tegenstelling tot Friend.tech is er ook een openbare feed.

Gedecentraliseerde social finance platforms zoals Stars Arena beleven momenteel een sterke groei. Ze staan echter nog aan het begin van hun ontwikkeling. Ondanks de opkomst van vergelijkbare dApps is Friend.tech de onbetwiste marktleider met een maandelijks handelsvolume van meer dan $293 miljoen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven