Nieuws - Avalanche ondersteunt DeFi stablecoin van Platypus

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Avalanche ondersteunt DeFi stablecoin van Platypus

Avalanche (AVAX)
Stablecoin
DeFi
Avalanche ondersteunt DeFi stablecoin van Platypus

Het DeFi protocol Platypus brengt zijn stablecoin naar de Avalanche blockchain. Talrijke functies zijn bedoeld om de gebruikerservaring te verbeteren.

Avalanche heeft in een blogpost bevestigd dat het de door Platypus DeFi gecreëerde stablecoin USP zal ondersteunen. Het DeFi-protocol heeft zijn bètatoepassing op Avalanche gelanceerd. Gebruikers krijgen voortaan toegang tot features "die beschikbaar zijn bij het omwisselen van stablecoins".

"Platypus zal worden geïmplementeerd als een smart contract dat is ontworpen om prioriteit te geven aan censuurbestendigheid, veiligheid, zelfbehoud en maximale kapitaalefficiëntie", aldus het bedrijf.

Dit moet "het vluchtige risico van verlies voor liquiditeitsverschaffers wegnemen en slippage voor handelaren minimaliseren". Gebruikers van de Platypus-app kunnen zich verheugen op een groot aantal nieuwe functies, voegt hij eraan toe. Deze omvatten naar verluidt het verstrekken van eenzijdige liquiditeit, een verbeterd interface- en protocolontwerp en Liquid Mining.

"Platypus gelooft dat naadloze asset swaps en eenrichtingsliquiditeitsvoorziening cruciaal zijn voor de vooruitgang op lange termijn van het hele Avalanche-ecosysteem", legt Platypus' heer Beavertail uit. De nieuwe StableSwap brengt gebruikers "belangrijke voordelen, minder slip, hogere schaalbaarheid en een betere gebruikerservaring", aldus de verklaring.

Slippage verwijst naar de situatie waarin de prijs waartegen een order wordt uitgevoerd niet overeenstemt met de prijs waartegen de order werd aangevraagd. De Platypus stablecoin (USP) handelde in de zomer van 2022 voor het laatst op US$1, maar heeft sindsdien geen stabiliteit kunnen garanderen. Of Avalanche, USP kan helpen om de stabiliteit van de stablecoin terug te vinden, valt nog te bezien.

Daarnaast heeft Avalanche onlangs een samenwerking met Amazon Web Service aangekondigd. Als gevolg daarvan steeg de koers van het AVAX aanvankelijk sterk en noteert momenteel een plus van bijna 40 procent op basis van 7-dagen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven