Nieuws - Arkham gebruikers krijgen beloning voor info over Do Kwon’s wallet

Door Ted Maas

Arkham gebruikers krijgen beloning voor info over Do Kwon’s wallet

Terra Luna (LUNA)
Scams, criminaliteit en fraude
Wallets en Whales
do kwon wallet

Twee gebruikers van Arkham Intel Exchange hebben voor het eerst een premie ontvangen voor het verstrekken van informatie op het platform. Dit blijkt uit gegevens van de exchange. Hun beloning: 5.000 US dollar.

Volgens de gegevens verzamelden de gebruikers in totaal 9.520 ARKHM tokens, het equivalent van iets minder dan 5.000 dollar, voor het aantoonbaar verstrekken van informatie over de crypto wallets van Do Kwon. De beruchte ex-CEO van het Terra LUNA cryptoproject zit momenteel in de gevangenis in Montenegro voor paspoortvervalsing. Ondertussen gaan er in Zuid-Korea en de VS, waar hij wordt beschuldigd van effectenfraude, stemmen over zijn uitlevering.

Na de ineenstorting van Terra zou hij tijdens zijn ontsnapping meerdere miljoenen Amerikaanse dollars hebben gestolen en verborgen, bijvoorbeeld bij de Zwitserse Sygnum Bank. De precieze omstandigheden rond zijn bezittingen en cryptocurrencies blijven echter onduidelijk. Van de twee Arkham-gebruikers wordt nu gezegd dat ze solide aanwijzingen hebben gegeven. Hun informatie blijft echter 90 dagen "voor eigen gebruik" achter slot en grendel voordat het openbaar wordt gemaakt.

Een paar weken geleden lanceerde de on-chain dienst Arkham Intelligence zijn eigen exchange voor blockchaingegevens, de Intel Exchange. Het wordt als controversieel beschouwd omdat het gebruikers motiveert om persoonlijke gegevens en informatie over individuele crypto wallets te verkrijgen in ruil voor betaling. De betaling wordt gedaan via ARKHM tokens.

Slechts één dag na de lancering werd het platform het lachertje van de cryptogemeenschap nadat een datalek gevoelige informatie van de zakenpartners blootlegde.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven