Nieuws - Arbitrum komt met nieuwe governance-voorstellen

Door Ted Maas

Arbitrum komt met nieuwe governance-voorstellen

Arbitrum (ARB)
Wallets en Whales
DeFi
ARB tokens governance

Gisteren, 5 april, publiceerde de Arbitrum Foundation nieuwe verbetervoorstellen (API's) voor de governance van het netwerk. Na veel kritiek vanuit de community werkt de Arbitrum Stichting aan een aantal veranderingen. Meer transparantie en een toegankelijker bestuur moet het vertrouwen herstellen.

De ideeën in AIP-1.1 zijn bedoeld om het ‘Lockup-schema’, de begroting en de transparantie met betrekking tot de "administratieve portefeuille" van de Stichting te bevorderen.

Het tweede voorstel, AIP-1.2, betreft ook wijzigingen met betrekking tot de huidige oprichtingsdocumenten. De Stichting wil, "om het bestuur toegankelijker te maken", het aantal tokens verlagen van vijf naar één miljoen ARB-tokens. Deze tokens worden aan het ‘bestuur’ uitgekeerd.

Aanleiding hiervoor zijn de beschuldigingen van corruptie die vanuit de eigen community komen. De leiding had namelijk na de lancering van de Ethereum Layer 2-oplossing ongeveer 750 miljoen ARB-tokens uitbetaald om projecten te subsidiëren en "administratieve kosten" te dekken.

Kort daarna bevestigde de stichting de verkoop van tien miljoen tokens. Als gevolg van de onrust kelderde de prijs van de ARB-tokens met meer dan tien procent.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven