Nieuws - Apple Macs een gevaar voor crypto-gebruikers?

Door Luc Vesters

Apple Macs een gevaar voor crypto-gebruikers?

Apple Macs een gevaar voor crypto-gebruikers?

Hackers zijn in staat om misbruik te maken van een beveiligingslek in huidige Apple Mac-apparaten om crypto van gebruikers te stelen. Dit meldt Ars Technica. Volgens het rapport hebben beveiligingsonderzoekers een kwetsbaarheid ontdekt in Apple's M1, M2 en nieuwe M3 chips, die het bedrijf in zijn Macs installeert.

Cryptografische sleutels kunnen naar verluidt uit deze chips worden gehaald in een zogenaamde "go-fetch aanval". Ook crypto-software wallets zouden worden aangetast. Apple apparaten met Intel-chips zouden echter geen gevaar lopen.

Ondertussen zijn er maar een paar opties voor gebruikers om zich te beschermen. In geval van twijfel moeten wallets die niet beveiligd zijn met extra hardware (ledger, Trezor) worden verwijderd.

Volgens de onderzoekers is de aanval echter "onpraktisch" en vermoedelijk alleen gericht op schatrijke cryptobezitters. Desondanks vormt de kwetsbaarheid een risico voor toepassingen zoals MetaMask, iCloud back-ups en e-mail.

Apple is volgens de berichten al op de hoogte gesteld van de kwetsbaarheid. Het bedrijf heeft een tijdelijke oplossing gepubliceerd voor ontwikkelaars. Toch is een MacOS patch nodig om succesvolle aanvallen volledig uit te sluiten.

Crypto-gebruikers zijn herhaaldelijk het doelwit van hackers en phishing scammers. Meest recent na een beveiligingslek bij portemonnee aanbieder Trezor. Je kunt hier lezen wat de beste manier is om je Bitcoin en co. op te slaan.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven