Nieuws - Amerikaanse verkiezingen: Jack Dorsey staat achter pro-cryptokandidaat Kennedy

Door Ted Maas

Amerikaanse verkiezingen: Jack Dorsey staat achter pro-cryptokandidaat Kennedy

Bitcoin (BTC)
Wereldeconomie
Crypto-acceptatie
Robert Kennedy Jr. pro crypto jack dorsey

Democraat en zelfbenoemde Bitcoiner Robert Kennedy gelooft dat hij Donald Trump kan verslaan. Twitter-oprichter Jack Dorsey heeft zijn steun voor Kennedy uitgesproken.  De huidige CEO van Block Inc. deelde een video van de Democratische presidentskandidaat op Twitter.

In de video beweert Robert Kennedy dat hij de Republikeinen Ron DeSantis en Donald Trump kan verslaan. Dorsey reageerde op de post met "He can and he will".

Op de vraag van een gebruiker of Dorsey de kandidaat ondersteunde of gewoon speculeerde over hoe de verkiezingen zouden verlopen, antwoordde hij "beide".

Robert Kennedy Jr. is de neef van de voormalige Amerikaanse president John F. Kennedy. De milieuadvocaat kondigde zijn kandidatuur voor de komende Amerikaanse verkiezingen van 2024 aan op 19 april van dit jaar. Robert Kennedy Jr. wordt beschouwd als een groot voorstander van Bitcoin en cryptocurrencies, maar is nog wel een van de outsiders onder de Democraten. In het verleden is hij ook bekritiseerd om zijn standpunten betreffende anti-vaccinatie en complottheorieën, deels door zijn eigen familieleden.

Zijn tegenstander is de Republikein Ron DeSantis. Ook hij kondigde onlangs zijn kandidatuur aan en is voorstander van cryptocurrencies. Onder Democraten wordt hij gevreesd en wordt door velen gezien als een ‘slimmere’ versie van Donald Trump.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven