Nieuws - Amerikaanse rechter waarschuwt SEC voor "valse" verklaring in cryptozaak

Door Luc Vesters

Amerikaanse rechter waarschuwt SEC voor "valse" verklaring in cryptozaak

Wet en regelgeving
Exchanges
Amerikaanse rechter waarschuwt SEC voor "valse" verklaring in cryptozaak

De Amerikaanse federale rechter Robert Shelby waarschuwde advocaten van de Securities and Exchange Commission (SEC) op 30 november voor boetes voor het maken van "valse en misleidende" verklaringen in een rechtszaak tegen crypto firm Debt Box. De voorstellingen van de SEC veroorzaken "onherstelbare schade" aan het cryptoproject, aldus de rechtbank.

De advocaten van de autoriteit zouden daarom sancties kunnen krijgen voor het "ondermijnen van de procedurele integriteit". De U.S. Securities and Exchange Commission klaagde Debt Box in juli aan en beschuldigde het van het verkopen van niet-geregistreerde effecten en het overboeken van klantengelden naar het buitenland.

Een federale rechter legde toen een tijdelijk verbod op tegen het bedrijf, waardoor de toegang tot haar activa werd beperkt. Omdat Debt Box geen geld van klanten naar het buitenland heeft verplaatst, moet de SEC zich nu voor de rechter verantwoorden.

De autoriteit is al lange tijd een doorn in het oog van de cryptosector. "De SEC heeft crypto exchanges herhaaldelijk gevraagd zich te registreren zonder dat er ook maar één wet is die hun standpunt ondersteunt en bovendien is er geen duidelijk pad naar registratie," bekritiseerde Kraken.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven