Nieuws - Amerikaanse overheid laat aanklacht tegen FTX-oprichter vallen

Door Ted Maas

Amerikaanse overheid laat aanklacht tegen FTX-oprichter vallen

In het proces tegen FTX-oprichter Sam Bankman-Fried laat de Amerikaanse overheid de aanklacht op het gebied van verkiezingsinmenging vallen.

Er waren twaalf aanklachten tegen FTX-oprichter Sam Bankman-Fried. Volgens een document trekt het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ) de aanklachten in die betrekking hebben op de zogenaamde schendingen van campagnewetten. Zoals Bloomberg meldt, kwam de intrekking van de aanklacht na overleg met de Bahama's, die het niet eens is met de beschuldiging. De VS deed afgelopen december verschillende concessies aan de eilandnatie om de uitlevering van de FTX-oprichter te bewerkstelligen. Waarom de Bahama's weigerden in te stemmen is onduidelijk. Er wordt gezegd dat de FTX-oprichter enorme invloed heeft in de eilandnatie, tot op de hoogste niveaus.

De ondergang van het crypto-imperium van SBF veroorzaakte ook een matig zware politieke crisis in de VS. De FTX-oprichter doneerde in totaal $93 miljoen aan Amerikaanse politici, waarvan 40 miljoen aan de Democratische Partij, waarvan $5,2 miljoen rechtstreeks naar de verkiezingscampagne van Joe Biden ging. Bankman-Fried is momenteel op borgtocht vrij. Maar dat kan veranderen. Assistant US Attorney Danielle Sassoon heeft onlangs gevraagd om de borgtocht in te trekken. De reden: SBF zou intieme dagboekaantekeningen van zijn ex-vriendin Caroline Ellison hebben gelekt naar de NY Times. Zij getuigt tegen hem als kroongetuige in het proces.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven