Nieuws - Amerikaanse ministerie van Financiën eist meer gegevens over cryptohandel van beurzen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Amerikaanse ministerie van Financiën eist meer gegevens over cryptohandel van beurzen

Amerikaanse ministerie van Financiën eist meer gegevens over cryptohandel van beurzen

De VS wil de mazen in de belastingwetgeving in de cryptosector dichten. Het Amerikaanse ministerie van Financiën vraagt om verplichte rapportage van klanttransacties door cryptobeurzen.

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft een wetsvoorstel geïntroduceerd om fiscale mazen in de cryptosector te dichten. Volgens het wetsvoorstel zouden cryptohandelsplatformen vanaf 2026 gedetailleerde informatie over de transacties van hun klanten moeten rapporteren aan de Internal Revenue Service (IRS).

Volgens de IRS zou dit over een periode van tien jaar tot 28 miljard dollar aan extra inkomsten moeten opleveren.

Als de nieuwe regels van kracht worden, moeten cryptomakelaars belangrijke informatie bijhouden en rapporteren, zoals de vermogenswinsten en -verliezen van klanten. Vergelijkbaar met de bestaande vereisten voor aandelen- en obligatiemakelaars.

De vicepresident belastingen van de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase reageerde verontwaardigd. "Alleen al de omvang van deze gegevensvereisten zou honderden keren groter zijn dan de transacties die jaarlijks worden gerapporteerd door een grote makelaarskantoor en gaat veel verder dan het opsporen van belastingfraude voor vermogende particulieren."

"De praktische haalbaarheid om de IRS te verplichten om deze ongelooflijke details van gegevens van belastingbetalers te rapporteren - laat staan af te dwingen - is op zijn best twijfelachtig," voegde hij eraan toe.

Volgens het voorstel zouden makelaars vanaf 2026 de bruto-opbrengsten van de verkoop van digitale activa moeten rapporteren.

Gedecentraliseerde cryptobeurzen zouden ook worden beïnvloed. "Deze beslissing werd genomen omdat de redenen voor het vereisen van informatierapportage over de verkoop van digitale activa niet afhangen van hoe een entiteit die een platform exploiteert de transacties van klanten beïnvloedt," zei het ministerie van Financiën.

Het voorstel is de nieuwste poging van de Amerikaanse overheid om de markt voor digitale activa strenger te reguleren.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven