Nieuws - Amerikaanse Federal Reserve kondigt procedures aan voor banken die handelen in stablecoins

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Amerikaanse Federal Reserve kondigt procedures aan voor banken die handelen in stablecoins

Amerikaanse Federal Reserve kondigt procedures aan voor banken die handelen in stablecoins

Naast eisen voor de handel in stablecoins kondigt de Fed een nieuw toezichtprogramma aan om de crypto-activiteiten van banken nauwlettender in de gaten te houden.

De Federal Reserve (Fed) kondigt nieuwe informatie aan over haar toezichtprogramma voor banken met crypto-activiteiten. Dit staat in een officiële brief van de Fed van 8 augustus.

Volgens de brief moeten staatsbanken "een bericht hebben ontvangen van de Federal Reserve" voordat ze beginnen met "het uitgeven, aanhouden of verwerken van betalingen in dollartokens".

Ze moeten ook aantonen "dat de bank over controles beschikt om ervoor te zorgen dat de activiteiten op een veilige en gezonde manier worden uitgevoerd".

Tegelijkertijd kondigde de Federal Reserve een nieuw toezichtprogramma aan. Dit is bedoeld om het toezicht te versterken op bankinstellingen met crypto-activiteiten die onder toezicht staan van de Fed.

Het programma moet zich richten op zogenaamde "nieuwe activiteiten" in de bankensector. Hieronder vallen "activiteiten gerelateerd aan crypto-assets" en distributed ledger technology (DLT). De "complexe, op technologie gebaseerde samenwerkingsverbanden met niet-banken om financiële diensten aan klanten te leveren" vallen ook onder toezicht.

Het doel is om "de voordelen van financiële innovatie te bevorderen en tegelijkertijd de risico's te identificeren en adequaat aan te pakken". Dit is om "de veiligheid en soliditeit van het banksysteem" te waarborgen, legt de Fed uit.

De aankondiging van de Fed volgt op de aankondiging van PayPal dat het zijn eigen stablecoin (PYUSD) gaat lanceren. De betalingsgigant zal de cryptocurrency geleidelijk lanceren voor gebruikers in de VS.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven