Nieuws - PayPal introduceert eigen stablecoin genaamd PYUSD

Mike Hesp

Door Mike Hesp

PayPal introduceert eigen stablecoin genaamd PYUSD

Crypto-acceptatie
Stablecoin
PayPal introduceert eigen stablecoin genaamd PYUSD

PayPal heeft de lancering aangekondigd van hun nieuwe Amerikaanse dollar-stablecoin genaamd PayPal USD (PYUSD). Deze stabiele cryptomunt is ontworpen om een belangrijke rol te spelen in web3- en digitale omgevingen en biedt volledige ondersteuning voor betalingen.

PayPal USD is volledig gedekt door Amerikaanse dollardeposito's, kortlopende Amerikaanse schatkistcertificaten en vergelijkbare kasequivalenten, waardoor het een betrouwbare en stabiele optie is voor gebruikers. Voor elke eenheid van PayPal USD is er een 1 op 1 inwisselbaarheid voor Amerikaanse dollars.

PayPal slaat brug tussen fiatvaluta en Web3

Als een gereguleerde stablecoin heeft PayPal USD het potentieel om betalingen te transformeren en het gebruik van digitale valuta te stimuleren. Paxos Trust Company is verantwoordelijk voor het uitgeven van deze stablecoin, en PayPal-klanten in de Verenigde Staten kunnen vandaag al tansacties uitvoeren met PYUSD.

PayPal USD slaat een brug tussen fiat en Web3 voor consumenten, handelaren en ontwikkelaars, waardoor het mogelijk wordt om eenvoudig fiatvaluta en digitale valuta met elkaar te verbinden. De token is gebaseerd op de Ethereum blockchain en maakt gebruik van PayPal's ervaring in grootschalige betalingen, gecombineerd met de snelheid en programmeerbaarheid van blockchainprotocollen.

De lancering van PayPal USD zal zorgen voor een soepelere ervaring bij betalingen binnen virtuele omgevingen, het mogelijk maken van snelle waardeoverdrachten tussen vrienden en familie, en het vergemakkelijken van internationale betalingen. Ontwikkelaars en makers zullen profiteren van directe stromen en het ecosysteem van PayPal USD zal de adoptie van digitale activa door grote merken bevorderen. Bovendien zal het ecosysteem van PayPal USD naadloos werken met web3-specifieke omgevingen en binnenkort beschikbaar zijn op Venmo.

Tranparantie en veiligheid van PayPal USD

De transparantie en veiligheid van PayPal USD zijn gewaarborgd, omdat Paxos Trust Company de reserves van de stablecoin maandelijks openbaar zal rapporteren. Dit rapport biedt inzicht in de onderliggende instrumenten die de reserves van PayPal USD vormen. Daarnaast zal een onafhankelijke derde partij een verklaring publiceren om de waarde van deze reserves te bevestigen, in overeenstemming met de normen van het American Institute of Certified Public Accountants (AICPA).

Met de introductie van PayPal USD blijft PayPal zich niet alleen richten op het ontwikkelen van innovatieve producten en diensten, maar ook op de verdere adoptie van digitale valuta.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven