Nieuws - Amerikaanse aanklagers overwegen aanklacht tegen Binance

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Amerikaanse aanklagers overwegen aanklacht tegen Binance

De grootste cryptobeurs Binance wordt mogelijk beschuldigd van het witwassen van geld en het schenden van Amerikaanse sancties.

De grootste cryptobeurs Binance wordt mogelijk beschuldigd van het witwassen van geld en het schenden van Amerikaanse sancties. De CEO van het bedrijf, Changpeng Zhao, is doelwit.

Binance staat mogelijk op het punt te worden aangeklaagd door Amerikaanse aanklagers. Dit werd gemeld door Reuters. Het persbureau beschikt over informatie waaruit blijkt dat de Amerikaanse autoriteiten aanklachten overwegen wegens het witwassen van geld en het ontduiken van sancties tegen Iran.

Volgens Reuters zou Chanpeng Zhao zijn personeel strikte geheimhoudingsregels hebben opgelegd en hen hebben opgedragen zo weinig mogelijk gebruik te maken van e-mail. Zo werd er gevraagd om met name te communiceren via gecodeerde berichtendiensten.

Er is nog geen definitieve beslissing genomen over het al dan niet indienen van een aanklacht, hoewel aanklagers Zhao en andere leidinggevenden beschouwen als personen tegen wie een onderzoek loopt. Dit vertelde een anonieme interne bron aan Reuters.

Binance zou ook zwakke antiwitwascontroles hebben uitgevoerd en meer dan 10 miljard dollar aan betalingen hebben verwerkt voor criminelen en bedrijven die Amerikaanse sancties willen ontduiken.

Na de ineenstorting van FTX had Binance steeds meer verwezen naar respectabiliteit en veiligheid. Mocht het bedrijf met ernstige aanklachten te maken krijgen, dan kunnen de gevolgen verwoestend zijn voor de hele cryptomarkt.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven