Nieuws - Alpaca en SBI: Snelle financiële innovatie in Azië

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Alpaca en SBI: Snelle financiële innovatie in Azië

Alpaca Finance (ALPACA)
Altcoins
Investeren
Alpaca en SBI:, Snelle financiële innovatie in Azië

Alpaca, een broker in aandelen en cryptocurrency's, heeft een strategisch partnerschap aangekondigd met SBI Group, een Japanse financiële dienstverlener.

Het partnerschap tussen Alpaca en SBI Group bundelt de krachten van beide entiteiten. SBI Group staat bekend als het op één na grootste makelaarskantoor in Japan op basis van inkomsten, met meer dan 400 miljard yen aan vermogen onder beheer voor durfkapitaal- en private equity-investeringen. Deze samenwerking is een grote stap voorwaarts voor beide bedrijven in hun missie om nieuwe productinnovatie te versnellen en waarde te creëren voor hun klanten.

Investering van 15 miljoen dollar in Alpaca

SBI heeft een aanzienlijke investering van 15 miljoen dollar gedaan in Alpaca. Deze financiële toewijding weerspiegelt het vertrouwen van SBI in de visie van Alpaca en benadrukt hun vastberadenheid om de groei van dit platform, dat ontwikkelaars op de eerste plaats zet, te ondersteunen.

Shohei Yamada, Deputy General Manager van SBI Investment, voegde toe: "Onze investering in Alpaca sluit naadloos aan bij onze strategische visie om ons engagement te tonen voor versnelde productinnovatie en waarde creatie voor onze klanten. We zijn onder de indruk van de groei en snelheid van innovatie die Alpaca heeft laten zien en kijken ernaar uit om hun verdere expansie in de Aziatische regio te ondersteunen."

Het strategische partnerschap opent de deur voor Alpaca's uitbreiding naar financiële instellingen in het bedrijfsleven en vergemakkelijkt de clearing en uitvoering van Amerikaanse effecten in Azië. Dit zou de toegang tot beleggingsdiensten in Amerikaanse aandelen voor onze klanten kunnen vereenvoudigen.

Yoshi Yokokawa, medeoprichter en CEO van Alpaca, deelde zijn enthousiasme over de samenwerking: "We zijn verheugd SBI als strategische partner te verwelkomen en onze aanwezigheid in de Aziatische regio te versterken. Dit partnerschap zal onze missie om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken aanzienlijk versnellen."

"Het strategische partnerschap met SBI stelt ons in staat onze aanwezigheid in de Aziatische regio uit te breiden, onze diensten aan zakelijke financiële instellingen te versnellen en producten en diensten te lanceren die zijn afgestemd op lokale behoeften. We zijn enorm enthousiast.”

Wereldwijde steun voor het platform

Alpaca's API-brokersplatform voor ontwikkelaars heeft wereldwijde erkenning en steun gekregen. Het heeft meer dan 120 miljoen dollar aan financiering opgehaald en steun gekregen van prominente investeerders zoals Portage Ventures, Spark Capital, Tribe Capital, Social Leverage, Horizons Ventures, Unbound, Eldridge, Positive Sum, Elefund en Y Combinator.

Dit partnerschap komt op een geschikt moment, omdat Alpaca onlangs een broker-dealer licentie heeft verworven van de Japan Financial Services Agency. Met deze licentie kan Alpaca uitgebreide makelaarsdiensten bieden aan financiële instellingen en startups, waardoor het eenvoudiger wordt om Amerikaanse aandelenbeleggingsdiensten aan te bieden aan hun klanten.

Lees ook: iFinex wil bedrijfsaandelen terugkopen voor 150 miljoen US dollar

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven