Nieuws - Alameda Research klaagt Voyager Digital aan

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Alameda Research klaagt Voyager Digital aan

Scams, criminaliteit en fraude

In de nasleep van het faillissement klaagt Alameda Research Voyager Digital aan. De eveneens failliete crypto-uitleendienst moet 445,8 miljoen dollar betalen.

Het failliete cryptohandelsbedrijf Alameda Research vraagt de eveneens failliete cryptokredietverstrekker Voyager Digital voor een terugbetaling van 445,8 miljoen dollar. Dit is het resultaat van een motie ingediend in de federale rechtbank van Delaware.

Het uitgangspunt voor het juridische geschil is een lening die Alameda in september aan Voyager Digital heeft terugbetaald. De curator twijfelt nu aan de terugbetaling. De vorderingen kunnen nog hoger uitvallen als er nog meer betalingen van Alameda aan Voyager worden gevonden.

Voyager heeft geholpen en bijgestaan bij Alameda's "vermeende wangedrag", zeggen de advocaten. Of Alameda de aanklacht kan inwilligen valt nog te bezien. Binance zou ook getroffen kunnen worden. De grootste cryptobeurs wil de activa van Voyager overnemen.

De voormalige CEO van de cryptohandelaar, Caroline Ellison, pleitte in een aparte zaak schuldig aan het verbergen van financiële verklaringen. De oprichter, Sam Bankman-Fried, moet in oktober terechtstaan.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven