Nieuws - AI een mogelijke oplossing voor "grootste risico van Ethereum"

Door Luc Vesters

AI een mogelijke oplossing voor "grootste risico van Ethereum"

AI een mogelijke oplossing voor "grootste risico van Ethereum"

Kunstmatige intelligentie zou een oplossing kunnen bieden voor het "grootste technische risico" van Ethereum. Dat is de mening van Vitalik Buterin, de oprichter van de op één na grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie.

Volgens hem vormen onontdekte fouten in de code een potentieel ernstig probleem voor Ethereum. Zoals Buterin uitlegde in een tweet op 18 februari, is de "AI-ondersteunde verificatie van code" daarom een spannende use case - en een mogelijke oplossing.

Een paar weken geleden benadrukte Buterin het verband tussen de toekomstige technologieën van AI en blockchain in een blogpost. Daarin waarschuwde hij voor de toenemende centralisatie van AI. En verwees hij naar op blockchain gebaseerde stimuleringsmodellen als mogelijke oplossing voor de uitbreiding van gedecentraliseerde AI.

De hype rondom ChatGPT en co. heeft onlangs een sterke vraag naar AI-projecten en -toepassingen in de cryptoruimte in gang gezet. Zo kondigde Deutsche Telekom onlangs een samenwerking aan met het blockchain AI-project Fetch.ai en Bosch.

De prijzen van AI coins zoals Bittensor (TAO), Akash (AKT) en Worldcoin (WLD) blijven ook profiteren van de ontwikkelingen in de AI-sector.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven