Nieuws - Adoptie van stablecoins in Argentinië gaat door

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Adoptie van stablecoins in Argentinië gaat door

Adoptie van stablecoins in Argentinië gaat door

De Argentijnse peso verloor meer dan 200 procent van zijn koopkracht in 2023. Steeds meer burgers gebruiken stablecoins zoals USDT. Wat gebeurt er nu?

Steeds meer Argentijnse burgers houden stablecoins aan als hedge tegen de economische instabiliteit van het land en de sterk inflatoire nationale munt, de peso. Nergens in Latijns-Amerika is de adoptie van stablecoins verder gevorderd, met Tether (USDT) en de Circle USD Coin (USDC) als bijzonder populair.

Uit gegevens van de Mexicaanse cryptobeurs Bitso blijkt dat 60 procent van alle crypto-aankopen door Argentijnen bestaat uit stable USD coins. Dit staat in contrast met andere Latijns-Amerikaanse landen zoals Colombia, Brazilië en Mexico, waar stablecoinaankopen slechts 31 tot 40 procent van de totale cryptoaankopen uitmaken.

De jaarlijkse inflatie in Argentinië steeg tot maar liefst 211 procent in 2023. Daarom reageerden de burgers van het land volgens Bitso op de huidige "politieke en economische context die de aankoop van stablecoins heeft aangemoedigd als alternatief voor inflatie en devaluatie".

Ondertussen was Bitcoin goed voor slechts 13 procent van de Argentijnse crypto-aankopen. De overweldigende voorkeur van de Argentijnen voor stablecoins boven meer volatiele cryptocurrencies weerspiegelt het vertrouwen dat de Amerikaanse dollar nog steeds geniet in grote delen van de wereld.

Dit benadrukt de steeds belangrijkere rol van stablecoins als nieuw, digitaal instrument voor het afdekken van spaartegoeden in opkomende markten. Last but not least toont de Argentijnse aanpassing een algemene behoefte aan alternatieve financiële oplossingen.

Tijdens de verkiezingscampagne sprak de nieuwe president Javier Milei zich ook positief uit over Bitcoin en sprak hij over "de terugkeer van geld naar zijn oorspronkelijke schepper, de particuliere sector". Een meer cryptovriendelijk beleid zou een grote stap voorwaarts kunnen betekenen voor het land en zijn financiële sector.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven