Nieuws - Adam Back legt aan Charles Hoskinson uit waarom Bitcoin uniek is

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Adam Back legt aan Charles Hoskinson uit waarom Bitcoin uniek is

Adam Back legt aan Charles Hoskinson uit waarom Bitcoin uniek is

De vraag blijft: wanneer is een cryptocurrency een waardepapier - en wanneer is het een grondstof? Charles Hoskinson wil het ook weten.

Een discussie tussen Cardano-oprichter Charles Hoskinson en Bitcoin-veteraan Adam Back vond plaats op Twittervolger X gisteren, 27 november.

Tijdens een livestream vroeg Hoskinson zijn kijkers om het verschil te benoemen tussen cryptocurrencies zoals Bitcoin, Cardano en Ethereum.

Een makkelijke opgave voor Blockstream medeoprichter en Bitcoin pionier Adam Back: "Bitcoin heeft geen ICO [Initial Coin Offering] uitgevoerd, het is gedecentraliseerd, er is geen CEO en geen ICO-goedgekeurde stichting."

Volgens Back is Bitcoin een commodity en de Commodity Futures Trading Commission is dezelfde mening toegedaan. Ethereum en Cardano zijn daarentegen ongeregistreerde effecten vanwege de munten die in eerste instantie werden uitgegeven.

Hoskinson voerde aan dat er geen ICO was voor Cardano (ADA). Sommige leden van de Bitcoin-gemeenschap wezen echter op de ICO-prijs van Cardano van $0,0024 per token en de mogelijkheid voor investeerders om ADA te kopen met Bitcoin.

De achtergrond van de discussie: de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De autoriteit heeft Cardano al in verschillende rechtszaken aangemerkt als een effect.

Hoskinson staat bekend om zijn afkeer van Bitcoin. In het verleden heeft hij Bitcoin-maximalisten bestempeld als "meer dan dom".

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven