Nieuws - Aanvaller Gala Games geeft 22 miljoen dollar terug

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Aanvaller Gala Games geeft 22 miljoen dollar terug

Gala (GALA)
Scams, criminaliteit en fraude
Aanvaller Gala Games geeft 22 miljoen dollar terug

Een zucht van verlichting bij Gala Games: een groot deel van de fondsen was al bevroren. Nu heeft de aanvaller 22 miljoen dollar teruggegeven.

Na de "diefstal" van ongeveer 200 miljoen US dollar van GALA, heeft de aanvaller gisteren, 21 mei, 22,3 miljoen US dollar in ETH teruggegeven. Dit blijkt uit gegevens van Etherscan.

Zoals Gala Games uitlegt in een blogpost, is de terugbetaling te danken aan de "snelle, effectieve reactie van het team, evenals de betrokkenheid van de federale politie".

Bovendien was het cryptoproject in staat om de meerderheid van de gemijnde tokens binnen 45 minuten te bevriezen met behulp van het zogenaamde "blocklist-protocol".

De gemeenschap wil nu stemmen over de verblijfplaats van deze fondsen en mogelijk de tokens bevroren houden om de stabiliteit van het ecosysteem van de tokens te behouden.

Er zijn al eerste speculaties geweest over de achtergrond van de hack - volgens geruchten was het een inside job.

Volgens Gala mede-oprichter Eric Schiermeyer is de vermoedelijke aanvaller al geïdentificeerd, inclusief "zijn huisadres".

Na de plotselinge verkoop op 20 mei gaat GALA weer richting het noorden. In de afgelopen 24 uur is het gaming blockchain token met bijna acht procent gestegen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven