Nieuws - Gala Games: Web3-platform slachtoffer van hack

Door Ted Maas

Gala Games: Web3-platform slachtoffer van hack

Gala (GALA)
Metaverse
Web 3.0
Scams, criminaliteit en fraude

Er heeft een incident plaatsgevonden bij Gala Games dat tot 200 miljoen dollar schade heeft veroorzaakt. Hackers zijn er naar verluidt in geslaagd om de Gala Games wallet te hacken.

De hackers zouden vijf miljard GALA ter waarde van 200 miljoen Amerikaanse dollar hebben gestolen. Als gevolg hiervan zakte de koers van GALA met 15 procent. Het Gala-team heeft al gereageerd op het incident. De verantwoordelijken schreven op het X-platform dat het Gala-team het beveiligingslek hadden kunnen dichten. De getroffen wallet is inmiddels bevroren.

Er is nog niets bekend over de achtergrond van de hack. Maar, zoals de blockchaindeveloper “Quit” schrijft, zou de exploit een inside job geweest kunnen zijn.

De twee oprichters van het Gala liggen sinds de zomer van 2023 met elkaar overhoop. Eric Schiermeyer en Wright Thurston hebben op 31 augustus een rechtszaak tegen elkaar aangespannen bij de rechtbank van Utah. De zaak gaat over de vermeende diefstal van Gala coins die tot het bedrijf behoren. De coins zouden een waarde hebben van 130 miljoen dollar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven