Nieuws - Amerikaanse aanklager eist 7 jaar gevangenisstraf voor Reginald Fowler

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Amerikaanse aanklager eist 7 jaar gevangenisstraf voor Reginald Fowler

Wet en regelgeving
Amerikaanse aanklager eist, 7 jaar gevangenisstraf voor Reginald Fowler

Reginald Fowler staat terecht omdat hij cryptobedrijven ongeoorloofde toegang tot het banksysteem zou hebben gegeven. De autoriteiten eisen een lange gevangenisstraf.

In 2019 werd Reginald Fowler gearresteerd en beschuldigd van bankfraude, illegale geldtransfers en samenzwering om deel te nemen aan schaduwbankieren. Morgen op 20 april wordt er een uitspraak verwacht. Het openbaar ministerie eist zeven jaar cel.

Fowler richtte in 2018 een bedrijf genaamd Global Trading Solutions (GTS) op onder de paraplu van het in Panama gevestigde Crypto Capital Corp. Hij wordt beschuldigd voor het misleiden van financiële instellingen, het handelen als een geldmakelaar zonder vergunning en cryptofirma's onwettig toegang te geven tot het Amerikaanse banksysteem.

Ernstige misdrijven

Via Crypto Capital verleende hij naar verluidt diensten aan verschillende cryptobeurzen, waaronder Bitfinex, Binance, CEX.io en QuadrigaCX. "Reginald Fowler heeft ernstige misdrijven gepleegd. Alleen een aanzienlijke gevangenisstraf van ten minste 84 maanden kan die ernst weerspiegelen, respect voor de wet bevorderen en voldoende afschrikking bieden," zei US District Attorney Damian Williams.

Lees ook: Coinbase bereidt zich voor op juridisch geschil met de SEC

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven