Nieuws - 700 miljoen dollar activa in beslag genomen van ex-FTX baas

Door Luc Vesters

700 miljoen dollar activa in beslag genomen van ex-FTX baas

FTX
VS
700 miljoen dollar activa in beslag genomen van ex-FTX baas

Autoriteiten in de VS hebben volgens openbare documenten beslag gelegd op ongeveer 700 miljoen dollar aan activa die verband houden met FTX.

Een groot deel van de in beslag genomen waarden is afkomstig van de momenteel beschuldigde ex-baas van de beurs, Sam Bankman-Fried. Daaronder zijn 55,3 miljoen aandelen van het handelsplatform Robinhood. Bankman-Fried kocht de aandelen met behulp van een lening van de aan FTX verbonden handelsfirma Alameda Research. Het is nog onduidelijk of dit met geld van klanten is gefinancierd.

De in beslag genomen activa zijn onderdeel van een poging van de toezichthouders op het faillissement, die onlangs zeiden dat ze al 5 miljard dollar aan FTX-gelden hadden veiliggesteld. Klanten van de beurs blijven hopen op compensatie. Na de laatste inspanningen overweegt de interim CEO, John Ray III, nu zelfs een herstart van de beurs.

Ondertussen staat FTX-oprichter Sam Bankman-Fried, die van meerdere misdrijven wordt beschuldigd, onder huisarrest. Volgens zijn blog, is hij nog steeds overtuigd van de solvabiliteit van de Amerikaanse tak van de beurs . Hier heeft hij onlangs geprobeerd de activa van FTX.US aan het publiek te bewijzen met behulp van zijn eigen Excel-spreadsheets om zichzelf vrij te pleiten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven