Nieuws - 5,7 miljoen gegevens van Gemini-gebruikers zijn gestolen

Sam Fröling

Door Sam Fröling

5,7 miljoen gegevens van Gemini-gebruikers zijn gestolen

Privacy en veiligheid
Exchanges
Scams, criminaliteit en fraude
5,7 miljoen gegevens van Gemini-gebruikers, zijn gestolen

Nadat een externe dienstverlener van de cryptobeurs Gemini is gehackt, zijn 5,7 miljoen gebruikersgegevens in handen van de hackers.

Een externe dienstverlener van de cryptobeurs Gemini is de afgelopen dagen het slachtoffer geworden van een datahack. Dit blijkt uit een overeenkomstige blogpost. Volgens het bericht hadden de aanvallers "e-mailadressen en onvolledige telefoonnummers van klanten" buitgemaakt. "Als gevolg van dit incident zijn geen rekeninggegevens of systemen gehackt en alle fondsen en klantenrekeningen blijven veilig", aldus Gemini.

Gebruikers van het earn-programma wachten nog steeds op een uitbetaling

Volgens cryptoreporter Colin Wu zijn tot 5,7 miljoen gebruikers getroffen. "Sommige klanten van Gemini zijn al het doelwit geweest van phishing-campagnes", voegt het toe. De cryptobeurs adviseert zijn klanten nu om "niet te vertrouwen op de geheimhouding van een e-mailadres als vervanging voor sterke authenticatiemethoden". Ondertussen blijven gebruikers van het Gemini Earn-programma wachten tot de uitbetalingen worden hervat. De externe dienstverlener Genesis kampt met financiële problemen.

MEer over het gebruik van gegevens leest u hier.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven