Nieuws - 4,2 miljard dollar vast in faillissementsboedel

Door Ted Maas

4,2 miljard dollar vast in faillissementsboedel

Staking
Scams, criminaliteit en fraude
celcius faillissementsboedel

Volgens een uitspraak van de Amerikaanse federale rechter blijft er ongeveer 4,2 miljard US dollar aan klantendeposito's over bij de insolvente crypto lender Celsius. Volgens de rechter zijn de "Earn"-producten van Celsius eigendom van het bedrijf en niet van de klanten zelf. Een enorme tegenslag voor benadeelde beleggers.

De belangrijkste faillissementsrechter in het zuidelijke district van New York, Martin Glenn, zei dat de voorwaarden van Celsius duidelijk maken dat het bedrijf eigenaar is van de crypto-activa die in het Earn-product zijn gestort.

In het bevel van de rechtbank staat meer informatie: "Toen de cryptocurrency-activa op Earn-rekeningen werden gestort, werden zij eigendom van Celsius; en de cryptocurrency-activa die op de verzoekdatum op de Earn-rekeningen stonden, werden eigendom van de failliete boedel van de schuldenaars."

Tegen de aanklacht dat Celsius zijn fiduciaire verplichtingen niet is nagekomen, zei de federale rechter dat de “gebruiksvoorwaarden van het platform ondubbelzinnig waren”.

Hoeveel beleggers terug gaan krijgen, blijft onzeker. Volgens informatie van Stretto zijn tot nu toe ongeveer 17.000 vorderingen ontvangen van schuldeisers die beweren recht te hebben op terugbetaling van Celcius. Op 13 juli 2022 hebben Celsius Network LLC en enkele van haar dochterondernemingen het faillissement aangevraagd bij de U.S. Bankruptcy Court for the Southern District in New York.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven