Nieuws - 3AC-oprichters werken aan nieuw cryptobedrijf

Door Ted Maas

3AC-oprichters werken aan nieuw cryptobedrijf

Faillissement
FTX
3AC cryptobedrijf GTX

Na het faillissement van 3AC werken oprichters Zhu Shu en Kyle Davies samen met CoinFlex aan een nieuw bedrijf (GTX). GTX wil schuldeisers van insolvente ondernemingen schadeloos stellen. Het ‘pitchdocument’ was eergisteren uitgelekt.

Naast CoinFLEX bestaat het oprichtersteam ook uit de twee 3AC-oprichters Kyle Davies en Su Zhu. Het team wil 25 miljoen dollar ophalen voor de beurs en mikt op een lancering voor eind februari. Schuldeisers van insolvente ondernemingen zullen vorderingen kunnen verhandelen op GTX en ook onmiddellijk een krediet ontvangen op de potentiële token USDG. GTX wil "het door FTX achtergelaten machtsvacuüm opvullen". Binnen twee tot drie maanden na de lancering wil GTX de toonaangevende marktplaats voor cryptovorderingen worden, voegt het eraan toe.

De naam van de beurs is waarschijnlijk bedoeld als een verwijzing naar "FTX": in het document staat dat GTX een logisch vervolg is "omdat G na F komt".

De reacties op Twitter liegen er niet om. De oprichters van 3AC zijn immers nooit ter verantwoording geroepen voor hun vermeende misdaden en willen nu een nieuw cryptobedrijf beginnen. CoinFLEX reageert ondertussen op de speculaties en roept om geduld. Of GTX volgende maand daadwerkelijk wordt gelanceerd en cryptoslachtoffers betaalt, valt nog te bezien.

Na de implosie van Terra in mei 2022 ging crypto hedgefonds 3AC failliet. De twee oprichters vluchtten voor hun schuldeisers - alleen een jacht in Malta is gevonden als bewijsmateriaal.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven