Nieuws - Three Arrows Capital (3AC) is officieel failliet verklaard.

Door Ted Maas

Three Arrows Capital (3AC) is officieel failliet verklaard.

3ac exit

Het doek valt voor Three Arrows Capital (3AC). Het bedrijf heeft faillissement aangevraagd bij de rechtbank in New York. Dit bevestigt de langhoudende geruchten over het bekende hedgefonds bedrijf.

In de aanloop naar het proces heeft een rechtbank op de Britse Maagdeneilanden, Three Arrows Capital (3AC) gesommeerd zijn activa te liquideren. De 3AC-zaak is tekenend voor Bitcoin’s huidige crash en de schokgolf die het teweeg brengt. 3AC is namelijk een van de grootste hedgefondsen in de sector. Volgens onbevestigde bronnen zou 3AC hebben gespeculeerd met enorme hefboomeffecten. Vooral in de chaos rond Terra (LUNA) en Lido Staked Ether (stETH) heeft het bedrijf enorme verliezen geleden.

Vorige week meldde de BTC-beurs Voyager een betalingsachterstand van 670 miljoen US dollar van 3AC. Er is nog steeds geen spoor van de oprichters Kyle Davies en Su Zhu. De laatste is een serieuze influencer in de sector en heeft ondertussen meer dan 500.000 volgers op Twitter. Wegens tegenstrijdige verklaringen spreken marktwaarnemers reeds van mogelijke marktmanipulatie.

Daarnaast heeft het bedrijf verschillende dochterondernemingen die geregistreerd zijn middels vage constructies en belastingparadijzen zoals de Kaaimaneilanden. Uit onderzoek van Coindesk blijkt dat 3AC naar verluidt met Tai Ping Shan Capital (TPS) een eigen handelsdesk in het belastingparadijs beheerde. Het pikante is dat TPS Capital ondanks de insolventieprocedure haar activiteiten voortzet.

Ondertussen doen de Singaporese autoriteiten ook onderzoek naar het hedgefonds. Volgens de inhoud van het jaarverslag 2020 had 3AC slechts kleine bedragen in miljoenen USD beheerd in plaats van de geruchtmakende miljarden USD.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven