Nieuws - 363 miljoen dollar aan cryptocurrencies gestolen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

363 miljoen dollar aan cryptocurrencies gestolen

Scams, criminaliteit en fraude
363 miljoen dollar aan cryptocurrencies gestolen

Hackers laten hun spierballen zien aan het einde van het jaar. Met 363 miljoen dollar aan gestolen cryptocurrencies was november tot nu toe de meest lucratieve maand in 2023.

Het was een extreem winstgevende maand voor hackers. In november bedroeg de schade veroorzaakt door verschillende cyberaanvallen op cryptoplatforms in totaal 363 miljoen dollar, volgens het beveiligingsbedrijf Certik.

Dit is het hoogste schadebedrag van het hele jaar in een vergelijking per maand.

Het leeuwendeel is te wijten aan directe geldstromen uit aanvallen op softwareschaakcentra. Dienovereenkomstig waren "exploits" goed voor 316 miljoen dollar.

45 miljoen dollar ging verloren door zogenaamde "flash-loan attacks". Dit is in feite een vorm van arbitragehandel. Leningen die via flitsleningen worden afgesloten en in dezelfde transactie worden terugbetaald, worden gebruikt om prijzen te manipuleren en in korte tijd winst te maken.

De schade veroorzaakt door exit scams bedraagt ongeveer een miljoen dollar.

Alleen al door hacks van de cryptobeurzen Poloniex en HTX en de blockchainbrug Heco is meer dan 240 miljoen dollar gestolen. De platforms zijn eigendom van cryptomagnaat Justin Sun.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven