Nieuws - 250 miljoen US dollar stroomt uit Voyager Digital

Door Ted Maas

250 miljoen US dollar stroomt uit Voyager Digital

Bitcoin (BTC)
Shiba Inu (SHIB)
Scams, criminaliteit en fraude
250 miljoen US dollar stroomt uit Voyager Digital

Een jaar na dato hebben schuldeisers van het insolvente Voyager Digital voor het eerst hun geld teruggekregen. Volgens gegevens van Dune Analytics is er ongeveer 250 miljoen Amerikaanse dollar van het platform gestroomd.

Voyager volgt daarmee een insolventieplan dat is goedgekeurd door de bevoegde rechtbank, waarin staat dat klanten in eerste instantie 35 procent van hun vorderingen krijgen. Voyager ging in juli vorig jaar failliet. Sindsdien werkt het bedrijf actief aan een plan om fondsen te herverdelen onder zijn schuldeisers.

Volgens Dune is er nu nog $176 miljoen aan cryptocurrencies over van Voyager. Dit omvat 2.287 BTC, 27.363 ETH, evenals ongeveer 18 miljoen USDC en SHIB ter waarde van iets minder dan 16 miljoen US dollar. Er zijn ook uitstaande claims tegen andere failliete cryptobedrijven, waaronder 650 miljoen US dollar van Three Arrows Capital.

Er wordt verwacht dat er zo'n 445 miljoen dollar beschikbaar komt zodra er een schikking is getroffen met het handelsbedrijf dat betrokken was bij de FTX ineenstorting, Alameda Research.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven