Nieuws - 11.680 Ethereum in 48 uur: Crypto-whale verkoopt meer dan 1.000 NFT's

Mike Hesp

Door Mike Hesp

11.680 Ethereum in 48 uur: Crypto-whale verkoopt meer dan 1.000 NFT's

Ethereum (ETH)
Wallets en Whales
NFT
11.680 Ethereum in 48 uur: Crypto-whale verkoopt meer dan 1.000 NFT's

In een van de grootste sell-offs ooit heeft een Ethereum whale 1.010 van zijn NFT's verkocht. De waarde: ongeveer 20 miljoen US dollar.

In slechts 48 uur heeft Ethereum-investeerder Jeffrey Hwang een van de grootste verkoopgolven veroorzaakt die de NFT-markt ooit heeft gezien, volgens Andrew Thurman, een medewerker bij crypto-analysebedrijf Nansen. Daarbij heeft hij 1.010 NFT's verkocht, waaronder enkele van prominente verzamelingen:

  • 90 Bored Ape Yacht Club NFT's voor 5.707 ETH.

  • 191 Mutant Ape Yacht Club NFT's voor 3.091 ETH.

  • 112 Azuki NFT's voor 1.644 ETH.

  • 308 Otherdeed NFT's voor 582 ETH.

In totaal verkocht Hwang daarmee het equivalent van 11.680 Ether aan NFT's, op het moment van schrijven ongeveer $20 miljoen waard. Hij maakte echter geen winst met deze actie in ETH, omdat hij de meeste van zijn verkochte NFT's duurder had gekocht. Nog merkwaardiger is het feit dat Hwang in totaal 991 van zijn NFT's terugkocht kort nadat hij ze had verkocht.

Airdrop verantwoordelijk voor NFT-verkoop?

Volgens crypto-analist Thurman is de actie van Hwang een poging om winst uit de handel in NFT's te realiseren en tegelijkertijd beloningen te genereren via een valse handel in de onlangs gelanceerde airdrop-campagne van OpenSea-concurrent Blur.

Dit vermoeden lijkt vanuit verschillende perspectieven waarschijnlijk en zou op andere markten worden geclassificeerd als marktmanipulatie, wat tot juridische consequenties zou leiden. Omdat er in de cryptosector echter nog geen duidelijke regelgeving op dit punt bestaat, kan worden aangenomen dat Hwang geen gevolgen hoeft te vrezen.

Ethereum whale Hwang was een van de grootste ontvangers van de eerste Blur (BLUR) token airdrops. Uit on-chain gegevens blijkt dat hij ongeveer 1,8 miljoen BLUR-tokens ontving, die momenteel 1,5 miljoen dollar waard zijn. De hoeveelheid BLUR tokens die beleggers in recente airdrops ontvingen hing onder meer af van het aantal NFT's dat op Blur werd verhandeld. Het lijkt er dus op dat de Ethereum-belegger met de snelle sell-offs en buybacks meer BLUR-airdrops probeert te vergaren via fake trading. Het team van Blur heeft nog geen commentaar gegeven op deze gebeurtenis en de daaruit voortvloeiende manipulatie op zijn marktplaats.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven