Nieuws - 10.000 Bitcoin verplaatst van Mt. Gox hack

Door Ted Maas

10.000 Bitcoin verplaatst van Mt. Gox hack

Bitcoin (BTC)
Scams, criminaliteit en fraude
Exchanges
10k btc mt gox

Volgens Chainalysis zijn er vandaag 10.000 bitcoin ter waarde van 165 miljoen dollar overgemaakt naar een Russische exchange. De bitcoins staan al sinds 2017 stil, toen de Mt.Gox hack plaatsvond.

Volgens de blockchainanalisten stonden de bitcoin stil op de wallet van BTC-e, maar zijn ze vandaag verzonden naar een groep persoonlijke wallets, exchanges en andere diensten. Volgens Chainalysis, begon BTC-e bijna een maand geleden fondsen terug te trekken uit zijn eigen wallets.

Op 26 oktober maakte BTC-e aanvankelijk kleine hoeveelheden bitcoin over naar Webmoney. Op 11 november deed BTC-e een testbetaling vanuit de wallet en tien dagen later werden nog eens 100 bitcoin indirect overgemaakt naar een exchange.

Van het totale bedrag dat in de afgelopen dagen is verstuurd, blijven ongeveer 9.950 bitcoin in persoonlijke wallets, terwijl de rest via een reeks tussenpersonen is verplaatst naar vier receive-adressen bij twee grote exchanges," aldus Chainalysis. Uit de opsporing bleek dat een "Russische exchange als tussenpersoon kan hebben gediend voor het witwassen van BTC-e".

Mt. Gox verwerkte 60 procent van 's werelds bitcoin handelsvolume in 2013. In 2014 werden 850.000 bitcoin gestolen bij een hack. Een paar maanden geleden begon de beurs met de compensatie.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven