Nieuws - Zwitserse stad Lugano accepteert cryptobetalingen

Door Luc Vesters

Zwitserse stad Lugano accepteert cryptobetalingen

Bitcoin (BTC)
Tether (ERC-20) (USDT)
Crypto-acceptatie
Zwitserse stad Lugano accepteert cryptobetalingen

Er is een golf van Bitcoin-gebruik in Lugano, Zwitserland. De stad laat haar burgers nu betalen met cryptocurrencies, blijkt uit een persbericht van Bitcoin Suisse. Hierdoor kunnen particulieren en bedrijven alle door de stad uitgegeven rekeningen (inclusief belastingaanslagen) betalen met Bitcoin of de stablecoin USDT.

Het is de uitvoering van "Plan B", een initiatief van het stadsbestuur dat de adoptie van cryptocurrencies moet bevorderen. Bitcoin Suisse is verantwoordelijk voor het technisch ontwerp. Het bedrijf ondersteunde eerder al de introductie van cryptocurrencies in de stad en het kanton Zug en in de gemeente Zermatt.

Concreet werkt de nieuwe functie in de praktijk als volgt: Er staat een QR-code op de rekening die burgers kunnen scannen met hun smartphone. Er verschijnt dan een venster waarin je de cryptocurrencies kunt selecteren en betalen met de mobiele portemonnee van je voorkeur. Over het algemeen wordt Zwitserland fiscaal gezien als bijzonder aantrekkelijk beschouwd voor cryptobeleggers.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven