Nieuws - Zuid-Koreaanse autoriteiten onderzoeken Orbit Bridge Hack van $82 Miljoen

Door Luc Vesters

Zuid-Koreaanse autoriteiten onderzoeken Orbit Bridge Hack van $82 Miljoen

Scams, criminaliteit en fraude
Zuid-Koreaanse autoriteiten onderzoeken Grote Orbit Bridge Hack van $82 Miljoen

Een grootschalige hack van bijna $82 miljoen bij Orbit Bridge, een cruciale schakel binnen het Claytont-ecosysteem, wordt momenteel onderzocht door Zuid-Koreaanse autoriteiten. Deze aanval vond plaats enkele uren voor de jaarwisseling van 2023-2024 en heeft de verdenking opgewekt dat de Lazarus Group, een hackersgroep uit Noord-Korea, erbij betrokken zou kunnen zijn.

Het is opvallend dat de Zuid-Koreaanse Nationale Inlichtingendienst (NIS) betrokken is bij dit onderzoek, wat aantoont dat de overheid buitengewoon bezorgd en geïnteresseerd is in een incident met virtuele activa en blockchain-technologie. Volgens de wettelijke verplichting om informatie- en communicatienetwerken te melden, heeft OZYS, het bedrijf achter Orbit Bridge, onmiddellijk het incident gemeld aan zowel de Korea Internet & Security Agency (KISA) als de Nationale Politie.

Momenteel wordt de zaak door de NIS onderzocht om de oorzaken en verantwoordelijken te identificeren. Hoewel er nog geen concrete link met Noord-Korea is bevestigd, wordt het serieus overwogen als een mogelijke betrokkenheid. De impact van deze hack strekt zich uit verder dan alleen de gedecentraliseerde financiële (DeFi) sector van Claytont en heeft invloed op het gehele crypto-ecosysteem.

OZYS heeft nauw samengewerkt met onderzoekspartners en heeft de expertise ingeschakeld van internationaal erkende blockchain-analysebedrijven, zoals UPsala Security en de TON Foundation. Deze betrokken partijen kijken uit naar de ondersteuning van Claytont om de huidige crisis op te lossen en hulp te bieden aan de getroffenen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven