Nieuws - Zuid-Korea is van plan om op blockchain gebaseerde identificatie mogelijk te maken

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Zuid-Korea is van plan om op blockchain gebaseerde identificatie mogelijk te maken

Blockchain/Technologie
Wereldeconomie
Zuid-Korea wil digitale identiteitskaarten voor zijn burgers mogelijk maken

Zuid-Korea wil digitale identiteitskaarten voor zijn burgers mogelijk maken met behulp van blockchaintechnologie. In plaats van een plastic kaart wordt dan een smartphone gebruikt.

Volgens een rapport van Bloomberg wil de Zuid-Koreaanse regering een op blockchain gebaseerd identificatiesysteem bouwen voor haar burgers. De digitale ID's zouden dan niet meer in de vorm van plastic kaarten worden bewaard, maar als een app op een smartphone.

Het project zal op zijn vroegst in 2024 van start gaan. De regering verwacht 45 miljoen gebruikers in de eerste twee jaar. De digitale identiteiten moeten dan toepassingen op het internet vergemakkelijken, maar ook de deuren openen voor onder meer digitale verkiezingen.

Door de verhoogde efficiëntie en de ontwikkeling van de nieuwe sector zou het land een economische opleving moeten meemaken. Economen verwachten dus een waardestijging van 42 miljard dollar, ongeveer drie procent van het huidige BBP.

Het identificatiesysteem zal naar verluidt decentraal worden opgebouwd. De overheid zou dus geen externe toegang hebben tot persoonlijke informatie, locaties of andere gebruiksgegevens.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven